CRNA HRONIKA

Vraca: Zapaljeno vozilo i kuća uglednog privrednika Zorana Troboka

Podmetnut požar u Sarajevu

Autor:A. ALJIMI

14.12.2014

U Banjalučkoj ulici na broju 13 u Sarajevu u noći sa subote na nedjelju u 3. 20 sati  podmetnut je požar i zapaljen automobil uglednog bosanskohercegovačkog privrednika Zorana Troboka.

Požar je vrlo brzo zahvatio i porodičnu kuću Troboka, ali je intervencijom pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade KS spriječeno ozbiljnije oštećenje objekta zbog plinskog seta, koji je bio udaljen svega jedan metar od automobila u plamenu.

pozar-grbanica-banjalucka222

Zoran Trobok vlasnik je ugledne projektanske firme "TZI-Inženjering". Glavna djelatnost firme je projektiranje saobraćajnica, mostova, vijadukta, tunela. "TZI-Inženjering" pruža konsultantske usluge Vladi, ministarstvima, agencijama, Delagaciji EU u BiH, Svjetskoj banci (WB), Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), Evropskoj investicionoj banci (EIB), Agenciji za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID)...

U izjavi za „Dnevni avaz“ Trobok kaže da ne zna ko je i s kakvim motivom počinio ovaj čin. Ističe da nema nikakve veze s kriminalnim miljeom, da njegova firma izuzetno dobro posluje, da nikome ne duguje novac te da mu niko nije prijetio ili tražio reket. No, Trobok se nada da će policija otkriti počinioce, a samim tim i pozadinu ovog teškog krivičnog djela.

pozar-grbanica-banjalucka111

Policija je na mjestu događaja uzela dokaze, među kojima su upaljač i debela plastična rukavica koji su ostali iza piromana, a požar ih nije zahvatio.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da se požar dogodio te da je policija obavila uviđaj, kojem je prisustvovao i vještak protivpožarne struke, kao i dežurni tužilac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.