CRNA HRONIKA

Starac zadavio suprugu jer ga je stalno maltretirala

Bračne trzavice supružnika Nišić završile tragično u Modriči

S. Jeremić

15.12.2014

U Drinskoj ulici u Modriči u subotu oko 12.45 sati dogodila se tragedija kada je u porodičnoj kući Jovo Nišić (72) zadavio suprugu Maru (64), za koju komšije kažu da je bila psihički bolesna.

Naređena obdukcija

Navodeći samo inicijale supružnika, iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopćeno je da su pripadnici Policijske stanice Modriča Jovu Nišića uhapsili, a tijelo zadavljene Mare po nalogu okružnog tužioca prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice, gdje će biti obavljena obdukcija.

Supružnici Nišić imaju sina srednjih tridesetih godina, koji je teško podnio porodičnu tragediju te nije smogao snage da razgovara s novinarima.

Komšije Nišića kažu da ih je iznenadila tragedija, ali da im je bilo poznato da su Nišići imali velikih porodičnih probleme zbog Marine bolesti.

- Jovo je fin, miran i povučen čovjek. Dobar je komšija i čovjek. Bio je spreman svima da pomogne. Znamo da ga je supruga svakodnevno maltretirala. On je bio dijabetičar i primao je inzulin. Vjerovatno nije mogao više izdržati torturu, kap je prelila čašu i desilo se što se desilo – kazao nam je Velimir Šiniković, koji živi u susjedstvu.

I komšinica Gordana Stijepić, koju smo zatekli u Drinskoj ulici, otkrila nam je da je znala za trzavice u porodici Nišić.

mara-nisic

Mara Nišić: Imala psihičke tegobe

Komšije svjedoci

- Jovo je divan čovjek. Sve komšije svjedočit će kroz šta je prolazio. Slabije čuje, slabije vidi i još je dijabetes uzeo maha. Svi ćemo svjedočiti u njegovu odbranu. Znamo da je policija ko zna koliko puta dolazila i intervenirala. Žena porodici i komšijama nije dala mira, ali strašno je da se dogodila ova tragedija - rekla je komšinica Stijepić.

Mara Nišić bit će sahranjena danas na Gradskom groblju u Modriči.

Dežurni tužilac koji je prisustvovao uviđaju naredio je otvaranje istrage protiv Jove Nišića zbog sumnje da je počinio ubistvo. Nakon saslušanja u Tužilaštvu će biti poznato hoće li postupajući tužilac predložiti da osumnjičenome bude određen jednomjesečni pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.