CRNA HRONIKA

Zbog pucnjave u Hrasnom uhapšene četiri osobe i gazda kafića

MUP Kantona Sarajevo

Autor:Am. KOVAČ

16.12.2014

Sarajevska policija uhapsila je  Edina Hrnjića (34), Alema Gadžu (23), Muamera Sinanovića (30) i Adisa Gerina (32) zbog pucnjave koja se jutros pet minuta iza ponoći dogodila u naselju Hrasno u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, ispred Ugostiteljskog objekta “Fortuna”.

Uhapšen je i korisnik objekta Daut Strujić (40), rođen u Pljevljima, nastanjen u Sarajevu jer nije prijavio krivično djelo.

Naime, policija je obaviještena da su nepoznate osobe pucale na ovaj kafić, a u neposrednoj blizini, zatekli su tri osobe.

Legitimisanjem je utvrđeno je da se radi o Hrnjiću, Gadži i Sinanoviću.


Vezana vijest: Rafali na Trgu Heroja šokirali Sarajlije: Izrešetan kafić, nije bilo povrijeđenih

U obavljenom intervjuu oni su izjavili da su se nalazili u ugostiteljskom objektu “Fortuna” i da su na njih pucale dvije osobe iz pištolja i automatske puške.

Također, na mjesto događaja je došao Gerin. Policija je u neposrednoj blizini mjesta događaja, ispod Golfa pronašla automatsku pušku sa okvirom.

Dvadeset minuta kasnije, Hrnjić, Gadžo, Sinanović i Gerin su uhapšeni i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U 01.45 sati, pronađen je korisnik navedenog ugostiteljskog objekta, Strujić.

On je izjavio da je nakon upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatih osoba zaključao ugostiteljski objekat i otišao kući.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i Strujić je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.