CRNA HRONIKA

Policija u Zenici prilikom pretresa stana pronašla drogu

Pronađen je i pištolj sa okvirom, te šest komada municije

Autor:Fena

16.12.2014

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici  tokom pretresa stana koji koristi  S.K., u ulici Crkvice, pronašli su oko 700 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na  drogu, jedan pištolj sa okvirom i šest komada municije.

Policija je poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava došla do operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe K.S., koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, te na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici izvršila pretres stana koji koristi navedena osoba, i tom prilikom pronašla materiju za kojom je tragala.

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP ZDK-a, kao i oružje, a navedena osoba je lišena slobode i nad istom je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od  Policijske uprave I biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  K.S., rođenog 1983. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", i krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.