CRNA HRONIKA

Pušteni na slobodu ranije uhapšeni zbog pucnjave u Hrasnom

Tužilaštvo KS

Autor:Am. KOVAČ

16.12.2014

Sarajevska policija saopćila je danas da su uhapšeni Edin Hrnjić (24), Alem Gadžo (23), Muamer Sinanović (30) i Adis Gerin (32), svi nastanjeni u Sarajevu, a koji su zatečeni u blizini mjesta pucnjave koja se jutros pet minuta iza ponoći dogodila na sarajevskom Trgu heroja u naselju Hrasno, kada je pucano na ugostiteljski objekat "Fortuna".

Saopćeno je da je priveden i gazda kafića Daut Strujić (40), rođen u Pljevljima, nastanjen u Sarajevu jer nije prijavio krivično djelo.

- U obavljenom intervjuu oni su izjavili da su se nalazili u ugostiteljskom objektu "Fortuna" i da su na njih pucale dvije osobe iz pištolja i automatske puške. Policija je ispod Golfa koji je također bio parkiran u blizini pronašla automatsku pušku sa okvirom – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Dvadeset minuta kasnije, kako je saopćeno iz MUP-a KS, ova četvorka je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U 01.45 sati, pronađen je gazda “Fortune” Strujić.

VEZANA VIJEST: Zbog pucnjave u Hrasnom uhapšene četiri osobe i gazda kafića

On je izjavio da je nakon pucnjave zaključao ugostiteljski objekat i otišao kući. I on je uhapšen zbog neprijavljivanja krivičnog djela.

No, iako je ova informacija trebalo smiriti građane, kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva KS, svi uhapšeni su pušteni na slobodu jer je utvrđeno da oni nisu pucali.

- Osobe koje su zatečene u blizini mjesta pucnjave i koje su uhapšene, puštene su nakon kriminalističke obrade na slobodu jer se ne mogu dovesti u vezi sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela – kazao je u izjavi za "Avaz" Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS, dodajući da se istraga o ovoj pucnjavi nastavlja.

U pucnjavi, samo pukom srećom niko nije ranjen, dok su stakla vrata i prozora ugostiteljskog objekta "Fortuna" izrešetana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.