CRNA HRONIKA

Akcija "Čistač 2": Trinaest optuženih za trgovinu drogom

Banjalučki okružni sud potvrdio optužnicu

M. M.

16.12.2014

Okružno tužilaštvo Banja Luka, podiglo je optužnicu protiv Mithata Hajdarpašića (1964),  Darka Matijevića(1972),  Saše Barišića(1974),  Dalibora Matijevića(1977), Aleksandra Veselića (1978), Nenada Bjelajca(1984), Zvonimira Stefanovića (1971), Miloša Dulića(1981), Nemanje Morače(1983) svi iz Banja Luke, te  Saše Gverića(1982),  Bojane Praizović(1996) iz Laktaša, kao i  Draška Došena(1978) i  Dragana Prašala (1978) iz Prijedora, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

cistac-2

- Optuženi su u vremenskom periodu od početka 2014.godine do 23.09.2014.godine, na području gradova Banja Luka, Prijedor i opštine Gradiška, neovlašćeno prodavali, radi prodaje kupovali,držali ili prenosili supstance koje su proglašene za opojne droge, kazala je Maja Đaković Vidović, službenik za odnose s javnošću banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Dodala je i da je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci, jučer u potpunosti potvrdio ovu optužnicu.

Akcija Čistač 2

Ova grupa je, podsjetimo, "pala" u akciji kodnog naziva "Čistač 2" koju su krajem septembra izveli pripadnici policije iz Prijedora, Laktaša i Banje Luke.

Akcija je pripremana nekoliko mjeseci a pretreseno je trinaest kuća, stanova, vikendica i vozila u vlasništvu uhapšenih osoba.

- Planirane aktivnosti rezultirale su ukupnim oduzimanjem 647 grama heroina, 100 grama marihuane, više digitalnih vaga, telefona, sim kartica, dva pištolja, jedna automatska puška i 114 predmeta koji potiču iz trinaest krivičnih djela teških krađa izvršenih na području CJB-a Banja Luka.  Radi se o LCD televizorima, prenosnim računarima, kućištima računara, fotoaparatima, i drugim predmetima iz provala u privatne kuće, rekao je tada novinarima u Banjoj Luci načelnik CJB-a Banja Luka, Mladen Marić.

Fingirali saobraćajne nesreće

On je dodao da je uhapšen i jedan saobraćajni policajac iz Banje Luke koji se sumnjiči da je sa pet drugih osoba učestvovao u fingiranju saobraćajne nezgode. Marić je rekao da su inspektori, tokom rada na otkrivanju lanca prodaje droge, došli i do informacija da je počinjeno i krivično djelo osiguraničke prevare pa su oduzeta i dva vozila za koja se sumnja da su učestvovala u fingiranim saobraćajnim nesrećama. Kako se saznaje, sinovi Midhata Hajdarpašića su namjerrno slupali automobil i od osiguranja uzeli oko 10.000 maraka.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.