CRNA HRONIKA

Uhapšeni Mirza Hatić tvrdi da mu je namješteno

KRIMINAL Nakon pljačke u hodniku "Cassina" u hotelu "Holiday"

Dž. BULBUL

24.12.2014

Mirza Hatić (27) iz Sarajeva, odranije poznat policiji, uhapšen je prekjučer oko 18.20 sati u ulici Zelenih beretki na području općine Stari Grad Sarajevo, zbog sumnje da je naoružan, s još tri nepoznate osobe, isti dan oko 16 sati opljačkao Č. M. iz Sarajeva u hodniku objekta "Cassino", koji se nalazi u sklopu hotela "Holiday", ulica Franca Lehara, općina Centar.

Različiti apoeni

Taj dan oko 17.10 sati Č. M. je prijavio policiji da su mu četiri nepoznate osobe, prijeteći pištoljima, otele torbicu s novcem, mobitelom i prsten od bijelog zlata s dijamantom, a zatim pobjegle. U policiji nije potvrđeno da je riječ o 20.000 KM u različitim apoenima, kako se navodi u pojedinim medijima.

omar-768

Mehmedbašić: Klijent negirao krivično djelo

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, istog dana policajci su uhapsili Hatića. On će danas biti saslušan u Tužilaštvu KS, potvrdio nam je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

- Moj branjenik negira da ima ikakve veze s onim što mu se stavlja na teret i tvrdi da mu je sve napakovano - rekao nam je Mehmedbašić.

Vlasnik iznenađen

Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja te na identifikaciji i pronalasku ostalih razbojnika.

Kontaktirali smo jučer i Alena Čengića, vlasnika "Cassina", koji je negirao čitav događaj.

- Nije tačna informacija da se desila pljačka. Niko nije oštećen. Pa valjda bih ja kao vlasnik trebao znati za takav jedan slučaj koji se desio u mom objektu! Iskren da budem, za to sam saznao iz novina i nisam mogao vjerovati šta sam pročitao jer, ponavljam, nikakve pljačke nije bilo - kazao nam je Čengić.

Hatić je poznat po tome što je u septembru tvrdio da je bio na čelu grupe od dvadesetak mladića koji su automobilima pokušali srušiti krst na Zlatištu iznad Sarajeva. Početkom decembra ponovo je zbog krsta na Zlatištu bio u centru pažnje javnosti. Ovaj put tvrdio je da ga je s još jednim kolegom ipak srušio te da preuzima odgovornost za to.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.