CRNA HRONIKA

Razbojnici pretukli radnike pumpe i odnijeli oko 200 KM

Opljačkana benzinska pumpa „West petrol“ u Bosanskoj Gradišci

B. G./M. M.

25.12.2014

 Jutros oko 4 sata dvojica maskiranih napadača naoružani pištoljima upali su u benzinsku pumpu „West petrol“ na samom ulazu u Bosansku Gradišku i odnijeli manju sumu novca. Maskiranim  razbojnicima hrabro su se suprostavili radnici pumpe  Igor Lukić i Milan Milić. Stojan Rađenović, vlasnik benzinske pumpe kaže da se sve dogodilo munjevito.

-Jedan pljačkaš odmah je uperio pištolj u radnika Igora Lukića, koji se nalazio za pultom, nasrnuo na njega i  počeo udarati po glavi. Drugi razbojnik je krenuo ka prostoriji gdje se nalazio radnik Milan Milić. Milan ga je odgurnuo, oborio na pod i na trenutak savladao. Potom su obojica  razbojnika pobjegla kroz zadnji izlaz  sa manjom sumom novca, rekao je Rađenović.

 Rađenović kaže da su razbojnici tačno znali raspored prostorija u benzinskoj pumpi.

benz-pumpa-west-petrol-006

Rađenović pokazuje mjesto gdje je napadnut radnik 

- Ušli su  i odmah krenuli baš u pravcu dvojice radnika. Moji radnici su zaista bili hrabri i suprostavili im se. Igor ima povrede glave u predjelu nosa, a Milanu je povrijeđena ruka.Obojica su se odmah nakon napada javili u stanicu hitne pomoći,kaže Rađenović.

Ubrzo nakon pljačke na lice mjesta je došla policija, blokirala pumpu i napravila uviđaj. Izuzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti je saopšteno da je Policijskoj stanici Bosanska Gradiška prijavljeno je da su oko 4 sata dvojica razbojnika od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, a drugi drvenom palicom napali radnike ove pumpe, nakon čega su otuđili oko 200 KM.

Radnicima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Bosanskoj Gradišci.

- Obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je uviđaj i preduzimaju se mjere i radnje na pronalasku izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela, rekla je Marija Markanović, glasnogovornica banjalučke policije.

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.