CRNA HRONIKA

SARAJEVO Lopovi pretukli zaštitara kod nekadašnjeg Mercatora na Socijalnom

Napravili mu sačekušu

D. K.

25.12.2014

U blizini buvlje pijace, u Ulici Put života, kod nekadašnjeg Mercatora na Socijalnom danas je oko 15 sati pretučen zaštitar.

Kako nezvanično saznajemo, nakon što je uhvatio lopova, zaštitar ga je želio privesti. Međutim, u tome su ga spriječili poznanici lopova, koji su se nalazili u automobilu u neposrednoj blizini. Oni su izašli iz vozila i nasrnuli na zaštitara, čiji su inicijali A.M., te ga nemilosrdno istukli.

Na mjestu događaja okupilo se pedesetak građana. Stigla su i kola Hitne pomoći kako bi se ukazala pomoć pretučenom zaštitaru, koji još uvijek leži na cesti.

549c29b2-81dc-4cec-9ea2-5d8bb0765237-tuca-kod-interexa-01-ss-preview

U policiji su nam potvrdili da je na Socijalnom došlo do tuče više osoba, no detaljnije informacije nisu nam mogli saopćiti.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Muamera Šehić nam je kazala da je A.M. (1992.) primljen na Kliniku urgentne medicine, gdje je zadržan na opservacijama, u okviru kojih će mu biti urađena dalja dijagnostika. Kako neznvanično saznajemo zaštitar je zadobio lakše tjelesne povrede.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.