CRNA HRONIKA

Kod 20-godišnjaka nađeni pištolj, fantomka i ukradeni novac

Rasvijetljeno razbojništvo na benzinskoj pumpi

M. M. /Ml.D.

26.12.2014

Službenici banjalučke kriminalističke policije, na osnovu operativnog rada i prikupljenih dokaza, jučer su uhapsili dvadesetogodišnjeg Nikolu Stojakovića iz Banje Luke, za kojeg je utvrđeno da je zajedno sa 16-godišnjakom iz ovog grada 25. novembra počinio razbojništvo u prostorijama benzinske pumpe Nestro Petrol u ulici Krajiških brigada u Banjoj Luci, odakle je tada otuđeno 1.600 KM.

Nezvanično, maloljetnik je ušao u prostorije pumpe maskiran fantomkom i naoružan pištoljem. U objektu su bila tri radnika a razbojnik je zatražio da mu predaju dnevni pazar. Nakon pljačke je pobjegao a snimile su ga kamere obezbjeđenja pumpe.

Nekoliko dana kasnije policija je uhapsila maloljetnika a tokom istrage u ovom slučaju utvrđeno je da je on imao i pomagača. Drugi razbojnik je identifikovan kao Nikola Stojaković te je uhapšen a kod njega je pronađeno oko 1 200 maraka za koje se sumnja da su dio plijena iz razbojništva.

Nakon hapšenja maloljetnika, policija je pretresla stan u kojem živi i pronašla pištolj, fantomku i garderobu koju je nosio za vrijeme razbojništva.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade Stojaković pusti na slobodu, jer nema zakonskog osnova za određivanje pritvora.

Tužilac je također naložio da se Okružnom tužilaštvu Banja Luka dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.