CRNA HRONIKA

Potvrđena optužnica za dvostruko ubistvo

Rješenje Okružnog suda Banja Luka

M. Z.

2.1.2015

Zikriji Krkiću (41), norveškom državljaninu porijeklom iz Trnopolja kod Prijedora,  potvrđena je optužnica za dvostruko ubistvo i nedozvoljen promet oružja, potvrdila nam je Jelena Popović, portparol Okružnog suda u Banjoj Luci.

Ona je dodala da je nakon potvrđivanja optužnice Okružni sud donio rješenje kojim je optuženom Krkiću produžen pritvor koji, prema ovom rješenju, može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže tri godine od potvrđivanja optužnice.

- Uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru. Ako u roku ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će biti ukinut i optuženi pušten na slobodu - rekla je Popović.

Optuženi Krkić tereti se da je 28. jula 2014. godine u kafiću „San“ u Trnopolju kod Prijedora hicima iz automatske puške ubio Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48), mještane zaseoka Trnjani i Hrnići u Trnopolju kod Prijedora.

Redžić i Balić bili su sami u kafiću „San“. Ubijeni su u kasnim večernjim satima s dva rafala. Obdukcijom je utvrđeno da je Redžić pogođen sa šest hitaca, a Balić s četiri.Tokom istrage u Krkićevoj kući policija je pronašla bombu i četiri puške, koji su kao dokazni materijal proslijeđeni na vještačenje.

Tijela ubijenih na podu kafane  zatekao je vlasnik objekta Irfan Redžić, koji je i pozvao policiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.