U naselju Pećani gorjela garaža, u Donjoj Ljubiji štala

U Prijedoru tokom noći izbila dva požara

M.Z.
03.01.2015 11:04

Prijedorski vatrogasci s dva vozila sinoć su oko 23.20 sati ugasili požar koji je izbio u naselju Pećani gdje je gorjela jedna u nizu od 20-tak garaža pored pruge u vlasništvu Živka Babića.

Dojava o požaru u kojem je izgorjela manja količina lamperije i nadstrešnica objekta, te drvarnica iza garaže stigla je oko 21.50 sati. Uzrok požara je nepoznat, a materijalna šteta, prema procjeni vlasnika je oko 1.500 maraka. Inače, u vrijeme ove intervencije uži dio grada i dio naselja Pećani ostao je bez struje.

- Pogledao sam slučajno kroz prozor i vidio dim iznad garaža. Zvao sam Živka pitao da li radi nešto kod garaže. Rekao mi je da je u stanu, pa sam odmah pretpostavljajući da je požar u pitanju zvao vatrogasce koji su jako brzo stigli i spriječili katastrofu. Tu  je više od 20 spojenih garaža, a u svakoj od njih skoro po jedan automobil sa gorivom u rezervoaru. Strah me i  pomisliti šta se sve moglo desiti - kazao je Zoran Babić, Živkov komšija i stanar zgrade u čijoj se blizini nalaze garaže.

Ekipa prijedorskih vatrogasaca imala je tokom noći još jednu intervenciju na gašenju štale, koja se nalazi u Donjoj Ljubiji kod Prijedora. U požaru koji je ugašen jutros oko 5.30 sati  izgorjela je krovna konstrukcija štale i nešto sitne stoke. Vlasnik štale Goran Rajlić nije procijenio štetu, a uzrok požara od jutros istražuje policija PS Ljubija kod Prijedora.

 

 

NA VRH