CRNA HRONIKA

Stravična saobraćajna nesreća kod Lukavca: Smrtno stradala dvojica mladića

Saobraćaj u potpunosti bio blokiran

M. M.

15.1.2015

Na regionalnom putu Banovići-Lukavac u mjestu Mušići jutros je došlo do stravične saobraćajne nereće u kojoj su poginuli Bemir Herić (1992) i Ermin Šahbazović (1995), dok su još trojica mladića povrijeđeni, od kojih jedan teško, potvrđeno je za "Avaz" u MUP-u Tuzlanskog kantona.

nesreca-poginuli

Herić i Šahbazović: Tragično prekinuta mladost (Foto: Facebook)

- Nesreća se dogodila u 06, 45 sati, a sudarili su se Audi A3, kojim je upravljao H. N. (1993) i Seat Toledo koji je vozio E. R. (1987). U ovoj nesreći smrtno su stradala dvojica saputnika iz Audija, a radi se o dvadesetogodišnjaku i dvadesettrogodišnjaku, dok je vozač Seata zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju na tuzlanskom UKC-u, rekao nam je portparol MUP-a TK-a Izudin Šarić.

- Pacijent H. N. je hospitalizovan na Jedinici intenzivnog liječenja sa povredama grudnog koša i dijagnostika je još u toku. E. R. je sa povredama donjih ekstremiteta zadržan na Odjelu ortopedije. Treći pacijent je N. M. koji je zadobio lakše tjelesne povrede i obrađen je na Prijemnom odjeljenju Klinike za ortopediju- rekla je za "Avaz" Ersija Aščerić-Mujedinović, portparol Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj su obavili službenici odjela krim-policije PU Živinice.

Za vrijeme uviđaja, koji je trajao do 09, 10 sati, saobraćaj je u potpunosti bio obustavljen u oba pravca.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.