CRNA HRONIKA

Ahmić osuđen na godinu dana zatvora zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Prihvaćen sporazum o priznanju krivice

Fena

15.1.2015


Nakon razmatranja i prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH je 14. januara 2015. donijelo i javno objavilo presudu kojom je optuženi Ajlin Ahmić oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz Krivičnog zakona BiH.

Sud je optuženog Ahmića osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te mu je kao sporednu kaznu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 45.000 KM.

Optuženi Ajlin Ahmić je oglašen krivim što je u periodu od septembra 2012. do aprila 2013. postao član organizirane grupe koju su organizirale druge osobe na području Albanije, Crne Gore i Hrvatske, te je u tom svojstvu nabavljao i prenosio opojnu drogu "cannabis" iz Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine, te dalje na područje Republike Hrvatske, radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Vrijeme koje je optuženi Ahmić proveo u pritvoru bit će uračunato u izrečenu kaznu zatvora, a od njega su oduzeti predmeti i obavezan je da nadoknadi troškove krivičnog postupka, čiju će visinu Sud odrediti posebnim rješenjem, saopćeno je iz Suda BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.