CRNA HRONIKA

Sarajevo: Građani spazili naoružanog muškarca, policija pretražuje širi rejon

Na Koševsko brdo upućeno više patrola

A. ALJIMI

16.1.2015

Građani su danas u sarajevskom naselju Koševsko brdo zapazili muškarca s dugom cijevi, najvjerovatnije s puškom u ruci te su odmah kontaktirali policiju koja je poslala na prijavljeno mjesto više patrola, potvrđeno nam je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo policajci pretražuju širi rejon oko prijavljenog mjesta, a za sada osumnjičeni nije pronađen. Muškarac je viđen u ulici Antuna Hangija.

Pripadnici interventnog voda Policijske uprave Centar pretraživali su naselje Koševsko brdo, a iz jednog restorana su izuzeli snimak video nadzora.

Naša ekipa koja je bila na licu mjesta razgovarala je sa radnicima restorana koji su kazali da nisu primijetili sumnjivog muškarca te da su policajci izuzeli snimak nadzornih kamera koji im neće biti od koristi jer je video nadzor bio u kvaru.

Policajci su zatražili skidanje snimka sa nadzorne kamere sa obližnjeg stambenog objekta, a kako saznajemo riječ je o privatnoj kući.

Prema nezvaničnim informacijama više muškaraca policiji je prijavilo da su uočili naoružanu osobu kako se kreće ulicom Antuna Hangija.

Potraga za nepoznatim muškarcem i dalje traje, potvrđeno je za portal "Avaza" iz MUP-a KS.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.