CRNA HRONIKA

Broj krađa vozila gotovo upola manji, Golf 2 i dalje omiljena meta

CJB Istočno Sarajevo

Srna

17.1.2015

Na području Centra javne bezbjednosti  Istočno Sarajevo tokom protekle godine registrovano je 17 slučajeva krađe vozila, što je za 42 posto manje nego 2013, kada je evidentirano 29 slučajeva.

 Portparol Centra Danka Tešić rekla je da su tri vozila otuđena u februaru, šest u maju, po dva u junu i novembru, te po jedno u junu, avgustu, oktobru i decembru.

Tešićeva je napomenula da je, od 17 slučajeva, 14 kvalifikovano kao krivično djelo teška krađa, dva kao utaja i jedno kao krađa.

Prema njenim riječima, u decembru prošle godine registrovana su i dva slučaja pokušaja krađe na području opštine Pale.

"Najviše prijava otuđenja motornih vozila registrovano je na Palama - sedam, pet u Istočnom Novom Sarajevu, četiri u Istočnoj Ilidži i jedno u Foči", navela je Tešićeva, dodavši da su najvećem broju slučajeva riječ o automobilu "golf dva".

Tešićeva je naglasila da je pronađeno devet otuđenih vozila, i to tri na području opštine Pale, a šest na području Federacije BiH, i vraćeni su vlasnicima.

Na području CJB Istočno Sarajevo prošle godine pronađeno je 67 vozila ukradenih na drugim područjima - 64 na području Kantona Sarajevo, po jedno u Lukavcu i Tuzli.

Jedno vozilo pronađeno je u martu u Foči koje je ukradeno u martu 2000. godine u Srpcu i bilo je predmet potrage koju su raspisali MUP Republike Srpske i Interpol.

Tešićeva je naglasila da je u odnosu na 2013. godinu broj pronađenih vozila na području Centra, a koja su otuđena na drugim područjima, gotovo udvostručen, jer je u prethodnoj godini pronađeno 35 vozila.

"Najviše ovih vozila pronađeno je na području opštine Pale - 40, dok je u 2013. godini pronađeno 14", rekla je Tešićeva.

Prošle godine na području opštine Istočno Novo Sarajevo pronađeno je devet, Sokocu šest, Istočnoj Ilidži osam, Istočnom Starom Grad u tri i Foči jedno vozilo, koja su ukradena van područja CJB Istočno Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.