CRNA HRONIKA

U Prijedoru uz lokalni put odbačena kesa s pet bombi

Uklanjanje zakazano za sutra

M.Z.

17.1.2015

Deminerski tim Republičke uprave Civilne zaštite RS-a sutra će prekinuti kolektivni godišnji odmor i po hitnom postupku ukloniti pet ručnih bombi koje su u kesi odbačene uz samu ivicu lokalnog puta koji vodi u naselje Vrbice u Prijedoru.

Potvrdio je ovo danas Draško Đenadija, stručni saradnik u Gradskom odsjeku CZ Prijedora i dodao da je "sve označeno kao hitno, jer je  neko tokom noći  pokidao policijsku traku kojom je obilježno mjesto gdje je pronađen eksploziv."

- Traka je pokidana a pet  bombi koje su bile u najlon kesi razbacane su u široj zoni. Mjesto je danas  ponovo obilježeno, a demineri će sutra ujutro ukloniti opasna minsko eksplozivna sredstva –najavio  je Đenadija i dodao da su bombe odbačene neposredno nakon kampanje „Biraj život bez oružja“ koja je realizovana i na području CJB-a Prijedor. 

Od prvog septembra 2013. do 31 decembra 2014.godine tokom primjene Zakona o amnestiji  za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja na području CJB Prijedor građani su dobrovoljno predali 61 komad dugih cijevi, 30  komada kratkih cijevi, 77 minsko-eksplozivnih sredstava i 2586 komada municije raznog kalibra.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.