CRNA HRONIKA

Pijani vozač u Vogošći teško povrijedio 21-godišnju pješakinju

Nakon nesreće se udaljio s mjesta događaja

M. M.

17.1.2015

Dvadesetjednogodišnja B. D. iz Vogošće teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 17,35 sati dogodila u ulici Spasoja Blagovčanina bb u ovom mjestu.

Nju je udario i oborio na cestu Golf 2 (A98-0-356), vlasništvo K. A., kojim je pod dejstvom alkohola upravljao K. Dž. (1978), također iz Vogošće.

Vozač se nakon nesreće vozilom udaljio s mjesta događaja, ali ga je policija pronašla na adresi stanovanja.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana na Klinici urgentne medicine KCUS-a, te je zadržana na Klinici za torokalnu hirurgiju na daljnjem Iiječenju.

- Pacijentica je primljena sa teškim povredama grudnog koša. Konstatovani su joj prelomi prvog i drugog rebra, te jedne kosti lica, rekla je za "Avaz" Muamera Šehić, portparol Kliničkog centra.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici MUP-a Kantona sarajevo.

Policija je obavijestila dežurnog kantonalnog tužioca, po čijem nalogu je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, vozač uhapšen.

Nakon što su ga službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo u 22.30 sati lišili su slobode, predat je u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.