CRNA HRONIKA

Osuđen na tri i po godine robije zbog silovanja djevojčice

NOVI TRAVNIK Nepravomoćna presuda 45-godišnjaku

D. A.

18.1.2015

U ponovljenom postupku Kantonalni sud u Novom Travniku proglasio je Samira Mrgića (45) iz Travnika krivim za silovanje 15-godišnjakinje te ga je osudio na tri godine i šest mjeseci zatvora. 

Masirao joj vrat 

Djevojčica je, obrazloženo je u presudi, silovana 29. avgusta 2012. godine u Mrgićevom stanu u Travniku. Mrgić je, stoji u presudi, bio dugogodišnji prijatelj roditelja djevojčice te je pozvao telefonom da dođe u njegov stan u Travniku, pod izgovorom da joj treba predati haljinu. Po dolasku u stan Mrgić je počeo masirati po vratu, nakon čega se, navedeno je u presudi, djevojčica usprotivila i pokušala napustiti stan. 

Na slobodi

- Čuvao je djevojčicu za desnu ruku, a zatim je okrenuo potrbuške pa, dok je oštećena ležala potrbuške, Mrgić je sjeo raskoračenih nogu na njenu stražnjicu te se počeo samozadovoljavati. Svukao joj je donji dio trenirke i gaćice, pri čemu se oštećena pokušala izdignuti i odgurnuti ga od sebe, ali nije uspjela zbog težine njegovog tijela, da bi je nakon toga Mrgić silovao - stoji u presudi. 

Riječ je, kako je novinarima kazao Mrgićev advokat Bekir Ferizović, o nepravomoćnoj presudi u ponovljenom postupku, a koju je već jednom ukinuo Vrhovni sud Federacije BiH. 

Mrgić je trenutno na slobodi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.