CRNA HRONIKA

Spriječeno krijumčarenje cigareta na graničnom prijelazu Gradiška

Saopćenje za javnost Granične policije BiH

Redakcija

19.1.2015

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška prekjučer na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška u jutarnjim satima, u putničkom motornom vozilu bh. nacionalnih oznaka otkrili 2164 kutije cigareta marke „Merilyn“, bez akcizne markice. Cigarete bez potrebne dokumentacije su otkrivene na izlazu iz BiH u vozilu marke „opel“ kojim je u trenutku kontrole upravljao državljanin BiH i Republike Srbije, Č. J. (1972.). On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje“, a cigarete i vozilo su privremeno oduzeti.

Lišeni slobode na MGP Šamac

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje prekjučer su na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, na ulazu u BiH, uhapsili državljanina Republike Hrvatske i BiH,
S. K. (1966.), nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „šumska krađa“. S. K. je isti dan u 15.30 sati predat policijskim službenicima Sudske policije Odžak na dalje postupanje.

Na MGP Šamac policijski službenici su uhapsili i bh. državljanina A. M. (1985.) nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje. Osnovni sud u Višegradu zbog „upućivanja na izdržavanje kazne zatvora“. A. M. je prekjučer u 20.30 sati predat službenicima Sudske policije Doboj na dalje postupanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.