CRNA HRONIKA

Ilić, Vasić i Trifunović oslobođeni optužnice za organizovanu trgovinu kokainom

Epilog akcije "Titan"

M. M.

19.1.2015

Sud BiH oslobodio je Vladu Ilića, Dragišu Vasića i Zdravka Trifunovića optužbe da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saznajemo iz ove pravosudne institucije.

 Ilić, Vasić i Trifunović oslobođeni su optužbe da su 2012. godine na području BiH, Njemačke, Hrvatske i drugih zemalja na organizovan način trgovali drogom.

Prema navodima optužnice, Ilić je s ciljem da na organizovan način nabavi, te radi sticanja protivpravne imovinske koristi obavi međunarodnu i lokalnu prodaju kokaina, angažovao Dragišu Vasića, Zdravka Trifunovića, Željka Radovanovića, Zlatu Radovanovića, Srđana Paliju, Radišu Vasića i druge njemu poznate osobe iz BiH, Njemačke i drugih zemalja EU.

Vlado Ilić, Dragiša Vasić, Zdravko Trifunović, Željko Radovanović i njegova supruga Zlata Radovanović, Srđan Palija i Radiša Vasić optuženi su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Oni su uhapšeni u akciji MUP-a Republike Srpske pod kodnim nazivom "Titan".

screenshot-1

U sklopu akcije "Titan" zaplijenjeno i pet luksuznih automobila (Foto: Arhiva)

Epilog akcije, koja je trajala pet mjeseci, bilo je privođenje 14 osumnjičenih, pljenidba kilogram i 100 grama kokaina, te veće količine novca i pet luksuznih automobila, čija vrijednost je procijenjena na 150.000 KM.

Najviše kokaina, oko pola kilograma, zaplijenjeno je u Njemačkoj, te po 300 grama u Hrvatskoj i u BiH, odnosno Bijeljini.

Na osnovu Zakona o krivičnom postupku BiH, Ilić, Vasić i Trifunović su oslobađeni obaveze nadoknade troškova krivičnog postupka.

Istovremeno, Sud je donio rješenje kojim je Vladi Iliću i Zdravku Trifunoviću ukinuta mjera zabrane putovanja izrečena 28. decembra 2012. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.