CRNA HRONIKA

Tužilac traži dugotrajnu kaznu zatvora za Ždralu

SUD BiH Suđenje za trostruko ubistvo na Vracama

A. ALJIMI

21.1.2015

Iznošenjem završnih riječi Tužilaštva jučer je u Sudu BiH zaključen glavni pretres u suđenju Mladenu Ždrali zvanom Pata (32), koji se tereti za sudjelovanje u trostrukom ubistvu koje se dogodilo u kafani “Dva bora” u sarajevskom naselju Vraca 2005. godine, kada su ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković, Esad Šenderović, a Murat Komarica ranjen.

Navodi optužnice

Ždralin branilac Kerim Čelik najavio je da će odbrana svoje završne riječi iznijeti za dvije sedmice, nakon čega će predsjedavajući Sudskog vijeća Mirsad Strika zakazati izricanje presude. 

Tužilac Dubravko Čampara je tokom iznošenja završne riječi kazao da je suđenje u ovom predmetu trajalo više od godinu i šest mjeseci te je ponovio navode optužnice i citirao iskaze pojedinih svjedoka. 

kerim-celik-sud-bih2

Čelik: Odgovorit će Tužilaštvu

Čampara je naglasio da je Tužilaštvo nedvojbeno dokazalo da je direktni izvršilac trostrukog ubistva Boris Govedarica (izrešetan ispred TC “Tom” u Lukavici). Također je naveo da su ga nakon ubistva ljudi ubijenog Ramiza Delalića Ćele odvezli u kuću Elvira Koraća u Vogošću, gdje su ga sakrili.

Komentar odbrane

Na kraju je Čampara od postupajućeg Vijeća zatražio da Ždrali izrekne osuđujuću presudu te mu odredi kaznu dugotrajnog zatvora jer u njegovom slučaju nema olakšavajućih okolnosti. Vijeću su se obratili i članovi porodice oštećenih te su se pridružili Čamparinim navodima, ističući da vjeruju u Sud BiH, koji će donijeti konačnu presudu. 

Branilac Čelik je u svom obraćanju Sudu tražio dovoljno vremena za pripremu da bi mogao prije iznošenja završne riječi odbrane odgovoriti na navode iz Čamparinih završnih riječi.

- Zatrpali su vas s milion činjenica, od kojih 99 posto nije istina - kazao je Čelik na kraju. 

Odbrana će svoje završne riječi iznijeti 3. februara ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.