CRNA HRONIKA

U masovnoj tuči Lakić sugrađaninu izbio skoro sve zube, drugog lakše povrijedio

Potvrđena optužnica za teške i lake tjelesne povrede

M. M.

21.1.2015

Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo, a nadležni sud potvrdio optužnicu kojom se tridesetogodišnji Jelenko Lakić iz ovog grada tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda jednoj, te drugoj osobi lakših tjelesnih povreda.

On se, naime, tereti da je u noći 13. aprila prošle godine oko 01,00 sat u Vukosavačkoj ulici u Brčkom, ispred ugostiteljakog objekta "Sveti Stefan" i benzinske pumpe Brčko gas", nakon kraće verbalne rasprave, skupa sa još tri osobe, fizički napao i pretukao P.M. i P.S. iz Brčkog.

Svađa je izbila oko parkiranja automobila, a svi učesnici bili su pod uticajem alkohola.

Napadači su oštećene tukli nogama i rukama, te je tom prilikom P.M. zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu krvne podlivenosti u predjelu lijevog oka i traumatsko izbijanje prva tri desna i prvog lijevog gornjeg i traumatska pomičnost sa naknadnom ekstrakcijom drugog i trećeg gornjeg lijevog zuba.

P.S. je prošao sa nešto lakšim povredama. On je, naime, zadobio povredu u vidu krvne podlivenosti u predjelu lijevog oka i gornjeg dijela lijeve uške, kao i oguljotinu rumenog dijela vanjske trećine desne polovine donje usne.

- Lakić je, dakle, kao saizvršilac, drugog teško tjelesno povrijedio, te drugog lako tjelesno povrijedio, čime je, počinio u sticaju, krivična djela teška tjelesna povreda i laka tjelesna povreda, navodi se u optužnici.

Jelenko Lakić je i inače poznat brčanskoj policiji.

Zajedno sa još sedam osoba bio je uhapšen u akciji Delfin, kada je u pretresima pronađeno 190 grama heroina, 478 grama kokaina, određena količina marihuane, 320 tableta s narkotičkim svojstvima, veći broj preciznih vaga, oružja i municije, te novac za koji se pretpostavlja da potiče iz izvršenja djela u vezi s prometom opojnih droga.

Apelacioni sud Brčo distrikta, međutim, oslobodio ga je polovinom oktobra optužbe, kao i Šalju Ruždija iz Lukavca i Vanju Krstovića iz Bijeljine, dok je drugih pet osoba iz ovog predmeta osuđeno na osam godina i jedanaest mjeseci zatvora.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.