CRNA HRONIKA

Istraga ubistva kod Dervente: Tužilac naložio obdukciju tijela Slađana Jokanića

Još nema zvaničnih informacija

M. M.

21.1.2015

Nakon što je preksinoć dvadesetdevetogodišnji  Slađan Jokanić iz Drijena kod Dervente ubijen tokom pijanke u kući njegovog rođaka Blagoja, još nema zvaničnih detalja o tome šta se zbivalo i ko je glavni osumnjičeni u ovom slučaju.

Nezvanično se moglo čuti kako je policija nakon ubistva privela njegove rođake, braću Blagoja (69) i i Simeuna (80) Jokanića, te Branimira Gvozdenovića, a da je za ubistvo mladića osumnjičen Simeun. 

54be8b38-4760-44f8-89dd-1655b0765237-derventa-sladan-jokanic-ubijeni-mladic-718x446

Ubijeni Slađan Jokanić: Bio sklon problemima 

Međutim, ni danas, ni iz policije niti tužilaštva nema zvanične potvrde ovih informacija. 

- U toku jučerašnjeg dana pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Doboju, zajedno sa pripadnicima CJB Doboj i PS Derventa izvršen je uviđaj u mjestu Drijen, opština Derventa, a u vezi događaja od 19.01.2015. godine kada je S. J. iz mjesta Drijen, opština Derventa preminuo usljed ubodne rane zadobijene od mehaničkog oruđa.

Paralelno sa uviđajem preduzimano je niz taktičko - operativnih radnji kako bi se utvrdilo pod kojim okolnostima je lice S.J. zadobilo povredu od koje je preminulo, te u kontekstu toga su i tri lica privedena u PS Derventa nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, kazala nam je Slobodanka Lukić, službenica za odnose s javnošću Okružnog tužilaštva u Doboju. 

Dodala je da je tužilac u međuvremenu naredio obdukciju tijela preminulog S.J., te će na osnovu prikupljenih dokaza donijeti potrebne naredbe za vještačenja i preduzeti dalje istražne radnje u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja. 

Podsjetimo, Policijskoj stanici Derventa, u ponedjeljak  oko 22,50 sati je prijavljeno je da je, zbog zadobijenih povreda u predjelu grudnog koša, koje su nanijete nožem, u Dom zdravlja Derventa prevežen Slađan Jokanić iz mjesta Drijen, opština Derventa.

Nakon ukazane ljekarske pomoći  povrijeđeni je upućen u dobojsku bolnicu, ali je prilikom prevoza preminuo u vozili hitne pomoći.

Cijeli slučaj potresao je mještane Drijena nadomak Dervente, gdje se dogodio krvavi obračun.

54be8cf7-4e58-44af-8d32-172ab0765237-derventa-drijen-kuca-u-kojoj-se-dogodio-krvav-obracun

Kuća Blagoje Jokanića u kojoj se dogodilo ubistvo 

Kako se moglo čuti od mještana, i onog što su oni čuli od policije, pored  Blagoja Jokanića u njegovoj kući, gdje se i dogodio nesretni slučaj, na druženju je bio ubijeni mladić Slađan Jokanić, te Simeun Jokanić i Branimir Gvozdenović. 

Prije okupljanja navodno su od Simeuna Jokanića kupili rakiju te nastavili druženje u kući.

Prema njihovim riječima,  Slađan je bio problematičan mladić i sklon piću, a i njegov rođak Simeun je, navodno, volio da popije i pravi probleme. 

Navodno je i Slađana policija privodila više puta, jer je bio sklon opijanju i pravljenju problema, te je, prema mišljenju mještana,  i ovom događaju najvjerovatnije kumovao alkohol. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.