CRNA HRONIKA

U Srebreniku djevojka uhapšena zbog droge

MUP TK

M.M.

23.1.2015

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenik, poduzimajući mjere i radnje na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, jučer su uočili i izvršili pretres 29-godišnjakinje, nastanjene na području općine Srebrenik.

Tom prilikom, kod osumnjičene je nađeno i oduzeto pet manjih pvc-pakovanja sa marihuanom, kao i pet komada iste droge u obliku loptica.

Dvadesetdevetogodišnjakinja  je lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

Isti dan, policijski službenici PS Lukavac su, postupajući po operativnim saznanjima izvršili pretres vozila kojim je upravljao 32-godišnjak nastanjen na području općine Lukavac, kojom prilikom su pronašli manje pvc-pakovanje u kojem se nalazio, najvjerovatnije, speed.

I 32-godišnjak je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je droga oduzeta radi vještačenja.

O oba događaja je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.