CRNA HRONIKA

Predmet "Šetač": Ivkoviću, Bajiću i Koprivici šest godina i četiri mjeseca zatvora

Na osnovu sporazuma o priznanju krivnje

M.M.

23.1.2015

Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine je u utorak donijelo i javno objavilo presudu kojom su optuženi Aleksandar Ivković, Borislav Bajić i Ranko Koprivica oglašeni krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

S tim u vezi, Sud je optuženog Aleksandra Ivkovića osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, Bajića na godinu, dok je Koprivica osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je 27. januara prošle godine optužnicu protiv 19 osoba uhapšenih u akciji kodnog naziva Šetač koja ih tereti za međunarodni organizovani kriminal i trgovinu kokainom, heroinom i genetski modifikovanom marihuanom- skank.
 

Vezani tekstovi: Predmet "Šetač": Još trojica optuženih priznala organizovani šverc droge

                          Predmet "Šetač": Nakon Gladijatora, krivicu priznao i Ćalasan

 

Presude su rezultat sporazuma koje su optuženi sklopili s Tužilaštvom, čijim potpisivanjem su u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, te se odrekli prava žalbe  na presude, koje im, temeljem sporazuma, budu izrečene.

Optuženima će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, te će im biti oduzeta i uništena veća količina marihuane, ukupno oko 24 kilograma, kao i motorna vozila, mobilni telefoni i kartice, novac i ostala sredstva izvršenja krivičnog djela.

Također, dužni su da nadoknade troškove postupka.

Odluku o troškovima krivičnog postupka Sud će donijeti naknadno, nakon što pribavi potrebne podatke.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.