CRNA HRONIKA

Mirsad Džindo: Moja supruga je bolesna, ona nije sve to uradila

Kraljicu džeparoša ispitivali policajci iz Tuzle i Tomislavgrada

M. Sm. - A. H. - Al. K.

23.1.2015

Okružnom tužilaštvu Banja Luka policija iz ovog grada u srijedu je podnijela izvještaj protiv Sabahete Džindo (54) iz Sarajeva zbog krađe 2.000 KM. Ona se sumnjiči da je 20. decembra prošle godine u kafiću u Banjoj Luci uzela jednoj građanki torbu, a potom je odnijela u drugi dio lokala te iz nje ukrala dva novčanika s novcem.

Pobjegla iz lokala

- Osumnjičena je zatim prišla za sto oštećene te joj, spuštajući ukradenu torbu, skrenula pažnju, udarivši svojom torbom od sto i pitajući je ima li olovku da joj pozajmi, nakon čega se odmah udaljila iz lokala s ukradenim stvarima - navela je jučer Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Džindo je, pak, noć sa srijede na četvrtak, nakon što su je preuzeli od policije iz Republike Srpske, provela u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, gdje je i saslušana. Saznajemo da Džindo uopće nije pokazivala bilo kakve znake uznemirenosti prilikom ispitivanja te da je hladno odgovarala na pitanja inspektora. Džindo su u Tuzli jučer saslušavali i istražitelji MUP-a Livanjskog kantona, odnosno Policijske uprave Tomislavgrad.

sabaheta-dzindo

Foto: Arhiva (Džindo: Jučer puštena na slobodu)

Redakciji “Dnevnog avaza” jučer se obratio Sabahetin suprug Mirsad Džindo, koji tvrdi da ona, osim krađe u Zenici, nema veze s ostalim džeparenjima.

- Radio sam nekada u policiji i znam kakva je procedura. Njima je u interesu da riješe i ostale slučajeve krađa pa su našli žrtveno janje i odlučili da joj prišiju i što jeste i što nije uradila – kaže Mirsad Džindo, koji je kategorično odbio da se fotografiše.

Potvrdio je da su Sabaheti dijagnosticirane šizofrenija i kleptomanija zbog čega se godinama liječi na Psihijatrijskoj klinici u Sarajevu.

- Redovno je odlazila u Jagomir, gdje je primala i terapije. Nekada je znala gore i boraviti. U posljednjoj godini bilo joj je bolje. Nažalost, u trenutku krađe u Zenici bio sam u Americi i dogodilo se to što se dogodilo – tvrdi Mirsad.

Nema pomagača

Na pitanje poznaje li suprugine pomagače s obzirom na to da policija nikada ne pronađe novac te da li je, eventualno, i on umiješan, Mirsad je rekao:

- Ma, kakvi pomagači. A i ja nemam veze s tim. Ona nema potrebu da krade. Ima sve u životu. Jednostavno, to je bolest. I nije istina da novac ne bude pronađen. Ona je, nakon krađe 7.000 KM od jedne osobe u “BBI Centru”, vratila novac vlasniku. Naravno, to niko nije objavio. Neugodno mi je, shvatite me... O njoj se piše kao da je najveći kriminalac u državi. Čak su joj prišili i neke krađe u Hrvatskoj. Pa, mi već desetak godina nismo bili u Hrvatskoj, jer idemo na Crnogorsko primorje – zaključio je Mirsad.

Danas rezultati

Kako nam je jučer kazao Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, nakon što su iz MUP-a TK poslali odgovor na njihovu urgenciju, istražitelji su se zaputili u Tuzlu, gdje će nad Džindo izvršiti kriminalističku obradu, a rezultati će biti poznati danas.

Džindo je, podsjetimo, osumnjičena da je 4. decembra prošle godine u trgovačkoj radnje “Marino” u Tomislavgradu jednoj od zaposlenica ukrala 3.000 KM iz torbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.