CRNA HRONIKA

Za pljačku benzinskih pumpi dobili devet godina robije

Osuđeni razbojnici Srđan Pavlović i Miloš Pajdiš iz Laktaša

M. KEBIĆ

23.1.2015

Dvojica razbojnika, Srđan Pavlović (33) i Miloš Pajdić (20) iz Laktaša osuđeni su na devet godina robije zbog oružane pljačke tri benzinske pume odakle su oteli oko 4.500 maraka.

Presudom koju je izreklo sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda, Pavlović je osuđen na pet, a Pajdić na četiri godine zatvora. Presuda je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su optuženi postigli banjalučkim Okružnim tužilaštvom. Izrečenom presudom produžen im je pritvor u kojem se nalaze od 11. novembra prošle godine.

Njih dvojica priznali su da su u avgustu u septembru prošle godine opljačkali dvije benzinske pumpe “Nis petrol” u Laktašima i jednu benzinsku pumpu “Nestro petrol” u Banjoj Luci.

 

Otimali novac i cigarete

 

Prva pljačka dogodila se 26 avgusta, kada su u 2.50 časova ujutro, maskirani upali u “Nis petrol” u Prijedorskoj ulici u naselju Trn.

Prijeteći oružjem, od dvoje radnika D. S. i G. S. oteli su 2.046 maraka, četiri kutije cigareta “LD” i “valter 100”, vrijednih 13,40 maraka.

Pajdić je tokom pljačke imao bajonet koji je radniku D. S. prislonio na leđa, a Pavlović je radnici G. S. naredio da legne i potom uzeo novac iz kase.

S njima je učestvovao i maloljetnik R. P. protiv kojeg se vodi odvojen postupak.

Istu pumpu trojac je na isti način opljačkao i 16. septembra u 3.40 časova, kada oteli 978 maraka i četiri šteke cigareta vrijednih 253 marke.

Treće razbojništvo izveli su 15. oktobra u 3.45 časova opljačkavši benzinsku pumpu “Nestro petrol” u banjalučkoj ulici Branka Popovića, gdje su oteli 1.200 maraka i 150 eura.

 

Okliznuli se na četvrtom pokušaju

 

U ruke policiji pali su tokom pokušaja četvrte pljačke jedne banjalučke benzinske pumpe, a prilikom hapšenja kod njih su pronađeni puška, dva noža i tri fantomke.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.