Pilatić i Primorac sporazumno priznali krivicu za krijumčarenje narkotika

Dobili po godinu zatvora

B.P.

Optuženi za kazneno djelo organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa narkoticima, Pilatić Zoran (1991.) i Primorac Dražen (1987.) iz Ljubuškog, priznali su krivicu i sa tužiteljem u prisustvu svojih advokata potpisali sporazum o priznanju krivice. 

Oni su priznali da su, kao dio organizovane kriminalne grupe, sudjelovali u krijumčarenju opojne droge marihuana „skunk“ i opojne droge heroin, sa područja Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Nakon priznanja krivice, Pilatiću i Primorcu je predložena kazna u trajanju od po godinu zatvora i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju kaznenog djela i koji su nastali izvršenjem kaznenog djela.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi su se obvezali da će na poziv tužilaštva ili suda, u postupku protiv drugih optuženih, dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima počinjenih kaznenih djela. 

Sporazumnim priznanjem krivice, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH, a sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

 

 

 

NA VRH

Podijeli članak na