CRNA HRONIKA

Više policijskih agencija u potrazi za automafijašima

Nakon krađe skupocjenih vozila

H. Č.

27.1.2015

Uz saglasnost tužioca iz Doboja, službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i PS Bosanski Šamac u nedjelju su na lokalnom putu u blizini naselja Brvnik, nedaleko od međuentitetske linije općina Gradačac i Bosanski Šamac, izvršili uviđaj nad zapaljenim skupocjenim automobilom Mercedes CLA klase, čija je vrijednost oko 90.000 maraka.

Automobil je ukraden iz garaže Ibrahima Osmanovića u Gradačcu, zajedno s Porscheom Cayenne, starim dvije godine, čija je vrijednost oko 150.000 KM.

- Automobil je potpuno izgorio i on je nakon uviđaja, radi daljnje istrage, predat Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK - izjavila je za „Dnevni avaz“ Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović je u kratkoj izjavi za „Dnevni avaz“ rekao da je u potragu za automafijašima uključeno više policijskih agencija. Lopovi su u noći između 22. i 23. januara preko balkonskih vrata ušli u kuću Osmanovića. Dok su vlasnici spavali, pronašli su ključeve dva skupocjena automobila, sišli u garažu, ukrali ih i pobjegli.

Vlasnik ukradenih vozila Ibrahim Osmanović kazao nam je da ga policija nije zvala na identifikaciju zapaljenog Mercedesa u Brvniku.

- Skoro da me to više ne interesira. Neka rade svoj posao, kada nisu uspjeli pronaći i sačuvati vozila, što bi me sada zvali - izjavio je Osmanović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.