CRNA HRONIKA

Bijeljina: Uhapšeno 12 osumnjičenih za trgovinu droge

Policijska akcija "Premium"

Srna

28.1.2015

U policijskoj akciji "Premium" u Bijeljini je slobode lišeno sedam lica koja su, uglavnom, od ranije poznata policiji po izvršenju djela iz oblasti zloupotrebe droga i drugih krivičnih djela, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Uhapšena su lica čiji su inicijali S.M., D.M., V.M., S.P., D.P., M.R. i B.B..

U ovoj akciji koja traje od jutros slobode su lišena dva lica u Srebrenici i dva lica u Bratuncu čiji su inicijali S.K. i G.Ž., a pripadnici Federalnog MUP-a uhapsili su u Tuzli lice čiji su inicijali A.A. 

Policija je kod 13 osumnjičenih lica izvšila pretrese na 12 lokacija na području Bijeljine, Srebrenice, Bratunca i Tuzle. 

Pretresi su izvršeni po naredbama osnovnog suda u Bijeljini i Srebrenici, te Kantonalnog suda Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičena lica izvršila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, zelenaštvo, iznuda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i nedozvoljena trgovina. 

Akcija se obavlja u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina i u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzla i pripadnicima MUP-a FBiH. 

Iz policije navode da je u akciji pronađeno oružje, veća količina novca, određena količina medicinskih droga, te predmeti koji upućuju na izvršenja krivičnog djela zelenaštvo. 

Na području Tuzle pronađeno je oko 500 grama heroina, određena količina opojne droge amfetamin-spid i vaga za precizno mjerenje. 

Iz CJB navode da je nad licima koja su lišena slobode u ovoj akciji u toku kriminalistička obrada, u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.