CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv službenika Granične policije BiH i još dva lica

Optužnica proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH

B.P.

30.1.2015

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Padžić Samira, zv. „Padžija“ (1973.) iz Živinica, te Bojanić Miće (1977.) i Mijatović Milenka (1972.) iz Bijeljine zbog zloupotrebe položaja i krijumčarenja. 

Optuženi se terete da su od marta do juna 2013. godine preko državne granice na graničnom prelazu Šepak preko mosta ili čamcem preko rijeke Drine iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u više navrata izvršili prebacivanje stoke, izbjegavajući mjere carinske kontrole jer nisu imali potrebne dozvole i odobrenja nadležnih organa. 

Prema optužnici, Bojanić i Mijatović su kontaktirali Padžića, koji je obavljao poslove vođe sektora Granične policije, JGP Zvornik. Padžić je osumnjičenog Bojanića i druga lica obavještavao na kojim mjestima nije bilo pripadnika Granične policije BiH, a oni su mu za te usluge davali uobičajenu i dogovorenu novčanu nagradu.

U prebacivanju stoke su učestvovali i Bojanić i Mijatović. Bojanić je po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim licima prebačenu stoku je prevozio i prodavao u unutrašnjosti BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.