CRNA HRONIKA

Sam se povrijedio, pa lažno prijavio pokušaj ubistva

Istražitelji MUP-a BPK okončali istragu

Autor:Al. B.

30.1.2015

Eldin P. (25) iz Ilovače kod Goražda sam je sebi nanio povrede, a policiji lažno prijavio da je napadnut od strane nepoznatih počinitelja.

Ovo je rezultat trodnevne istrage pripadnika kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde kojom je rasvijetljen slučaj prvobitno bio okarakteriziran kao pokušaj ubistva.

- Nakon provedene istrage i operativnog rada na terenu zaključeno je da se radilo o samopovređivanju, a što je osumnjičeni i priznao - kazao nam je portparol Uprave policije MUP-a BPK Goražde, Emko Rizvanović.

Slučaj navodnog pokušaja ubistva dežurnoj službi PS Goražde prijavljen je u utorak u 19.42 sati, kada je policiji rečeno da je Eldina P. u mjestu Ilovača nožem u stomak ubola nepoznata osoba koja je izašla iz vozila "Golf" koje je imalo zatamnjena stakla.

Pregledom u Urgentnom centru Kantonalne bolnice ustanovljeno je da se ipak radilo o lakšoj, površinskoj povredi. Zbog ove, te činjenice da na području BPK nisu mogli pronaći opisano vozilo, ali i zbog toga da povrijeđeni nije bio u mogućnosti preciznije opisati navodnog napadača istražitelji su od početka sumnjali u njegov iskaz.

Nezvanično saznajemo da je Eldin P. i ranije pravio slične incidente, a da su razlozi bili vezani za neuzvraćenu ljubav djevojaka.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.