Spriječeno krijumčarenje 258 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica

Pripadnici Jedinice granične policije Strmica

Mi.K.

Pripadnici Jedinice granične policije Strmica su 4. februara 2015. godine spriječili krijumčarenje 258 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica koji je privremeno oduzet - saopćeno je iz Granične policije BiH.

Duhan je otkriven prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području opštine Bosansko Grahovo.

U trenutku kontrole vozilom je upravljao P. I. (1967.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se duhan privremeno oduzme i dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "nezakonit promet akcizne robe".

Pored ovoga, 3. februara 2015. godine, u okviru operativne akcije "Clean earth" pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša su na magistralnom putu Velika Kladuša – Cazin prilikom kontrole teretnog motornog vozila Iveco (brza pošta) otkrili 50 kilograma duhana koji je bio adresiran na primaoca u Velikoj Kladuši.

Vozilom je upravljao M. M. (1986.), državljanin BiH. O događaju je obavješten tržišni inspektor po čijem će nalogu na ovom slučaju nastaviti raditi Kantonalna tržišna inspekcija - navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

NA VRH

Podijeli članak na