CRNA HRONIKA

Došao na sijelo, zapio se, pa domaćina tri puta ubo nožem u vrat

Petar Šafarik teško povrijedio Nenada Petrovića

M.M.

10.2.2015

Petar Šafarik iz Doboja uhapšen je sinoć oko 23 sata u Doboju, nakon što je komšiju Nenada Petrovića teško povrijedio, nanijevši mu tri ubodne rane nožem u predjelu vrata.

Vezani tekst: Dobojlija nožem u vrat ubo sugrađanina
 

Šafarik i Petrović, inače, obojica stanuju u privatnoj kući istog vlasnika. Petrović živi na spratu kuće sa suprugom, dok Šafarik u istoj kući iznajmljuje sobu.

Prije spornog događaja, obojica su bili kod vlasnika u drugoj kući, gdje su sjedili i konzumirali alkohol. Nakon povratku u kuću, Šafarik je došao kod Petrovića i njegove supruge, gdje su nastavili druženje i ponovo konzumirali alkohol.

U nekom momentu su se sporječkali, nakon čega je došlo do veće rasprave, da bi Šafarik ustao i otišao u svoju sobu. Međutim, nakon nekog vremena se ponovo vratio kod Petrovićevih i počeo provocirati.

Nenad je pokušao da ga izgura iz stana, nakon čega je Petar izvadio nož sa kojim ga je udario u vrat tri puta.

Petrović je sa teškim tjelesnim povredama prevezen u bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju, a policija je Šafarika, koji je zatečen na mjestu izvršenja krivičnog djela lišila slobode.

Povrijeđeni je, kako saznajemo, van životne opasnosti.

Inače, Šafariku ovo nije prvi put da poteže nož na nekog.

Naime,  31. decembra prošle godine lišavan je slobode, nakon što je u stanu M. J. u Doboju Rosi Lazić nanio više ubodnih povreda nožem.

Scenarij je tada bio gotovo identičan sinoćnjem. Incidentu je i tada kumovao alkohol, koji je izazvao raspravu, nakon čega se Šafarik latio noža.

Tada je po naredbi tužioca pušten na slobodu, a djelo je kvalifikovano kao nanošenje teških tjelesnih povreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.