CRNA HRONIKA

Maloljetnik (15) iz svlačionice škole krao mobitele

Iz MUP-a ZHK

M.M.

11.2.2015

Policija u Ljubuškom rasvijetlila je dvije krađe počinjene u proteklom periodu u svlačionici OŠ "Marka Marulića" u ovom gradu, a osumnjičeni za ova krivična djela je mlađi maloiljetnik iz ovog grada.

Naime, u utorak je oko 12 sati PU Ljubuški zaprimila prijavu o krađi, počinjenoj na štetu maloljetne osobe. Prema navodima iz prijave, nepoznata osoba je iz svlačionice OŠ '"Marka Marulića" ukrala mobitel "Vivax", model Point X40, za vrijeme dok se oštećeni nalazio na treningu.

Istražujući slučaj, službenici PU Ljubuški su kao mogućeg počinitelja identifikovali mlađeg maloljetnika (15) iz Ljubuškog.

U prisustvu socijalnog radnika i roditelja osumnjičenog, nad maloljetnikom je u utorak izvršena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Pored toga, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti maloljetnik počinio i krađu 28. januara kada je, također iz svlačionice iste škole ukrao mobitel marke Samsung Galaxy Alpha.

Oba mobitela su pronađena, te će biti vraćeni vlasnicima, a protiv maloljetnika će policija dostaviti izvještej o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu ZHK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.