CRNA HRONIKA

Pogledajte snimak privođenja uhapšenih u akciji Marker 4

Uhapšeni predati u Specijalno tužilaštvo RS-a

M.M.

11.2.2015

Petorica jučer uhapšenih u akciji kodnog naziva Marker 4, nakon krim-obrade u službenim prostorijama SIPA-e predati su u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS-a.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u operativnoj akciji „Marker 4“ slobode lišili pet osoba i pretresli objekte na sedam lokacija na području Modriče, Bosanskog Šamca, Doboja i Bosanske Kostajnice. Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Okružnog suda Banja Luka i Specijalnog tužilaštva RS-a, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS.

Vezani tekst: AKCIJA MARKER 4 SIPA uhapsila pet osoba zbog organizovanog kriminala

 Slobode su lišene osobe inicijala M.G. (1968), D.M.(1980), B.Đ. (1963), D.O. (1967) i Ž.Đ. (1973) zbog sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i nedozvoljenom proizvodnjom i prometom oružja i eksplozivnih materija.

Nezvanično se moglo čuti da su slobode lišeni: Milorad Gligorević, Željko Đaković, Bogdan Đukić, Dragan Okolić, te Davorin Maksimović, a jedna osoba se nalazi u bijegu, a nezvanično radi se o Draženu Zoranoviću.

Prilikom rada na ovom predmetu do sada su privremeno oduzeta četiri kilograma marihuane, 16 kilograma eksploziva (vojni i plastični), više vrsta eksplozivnih sredstava, veći broj municije različitog kalibra, 12 detonatorskih kapisli, dvije automatske puške, jedna poluautomatska puška, osam lovačkih pušaka, četiri pištolja i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.