CRNA HRONIKA

Sekretar FERK-a Ivica Drežnjak vozilom sletio u provaliju

Saobraćajna nesreća na Kobilovači

M. H.

12.2.2015

Usljed slijetanja vozila Škoda, s magistralne ceste Mostar-Čitluk, u mjestu Kobilovača, teške tjelesne povrede zadobio je vozač Ivica Drežnjak (44).

Adrijana Pandža, portparol Kliničke bolnice Mostar, na čijem je Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Drežnjak smješten, potvrdila nam je da je pacijent zadobio teške tjelesne povrede te da je životno ugrožen.

Ova saobraćajna nesreća desila se jučer oko 17.30 sati kada je iz još nerazjašnjenih okolnosti vozač izgubio kontrolu nad volonom, usljed čega je vozilom sletio s ceste u provaliju, zaustavivši se 50-ak metara dalje.

U izvlačenju unesrećenog pomogli su pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezen u Kliničku bolnicu Mostar.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave (PU) Mostar. Iz PU su potvrdili da vozilo Škoda još nije izvučeno iz provalije, ističući da je na vlasniku da odluči da li će vozilo uopće izvlačiti.

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu HNK, Drežnjak je uposlen u Regulatornoj komisiji za energiju FBiH (FERK) na mjestu rukovodioca Sektora zajedničkih poslova/sekretara FERK-a.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.