CRNA HRONIKA

Feđa Avdić uhapšen zbog ranjavanja Mirze Alića na Alipašinom polju

Predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a

M.M.

12.2.2015

Sarajevska policija uhapsila je sinoć Feđu Avdića (45) iz Sarajeva koji se sumnjiči da je  u ulici Nerkeza Smailagića u sarajevskom naselju Alipašino polje pucao u tridesetsedmogodišnjeg Mirzu Alića.

On će danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu.

Pucnjava se, podsjetimo, dogodila u 17.40 sati, a povrijeđeni Alić je prevezen u KUM Kliničkog centra Univerziteta u sarajevu, gdje su mu konstatovane povrede u vidu ustrijelne rane lijeve natkoljenice, te je zadržđan na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra.

Avdić je nedugo nakon incidenta pronađen i uhapšen u brzoj akciji policije, a sumnjiči se za krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda.

Kako su za "Avaz" kazali stanovnici ovog naselja ni povrijeđeni ni mladić koji je pucao ne žive na adresi gdje se incident dogodio, a u pitanju su najvjerovatnije bili odranije neraščišćeni računi. Ranjeni je, navodno, došao poslom na Alipašino ili nekome u posjetu. Napadač ga je navodno slučajno ugledao ispred haustora zgrade na broju 14 i pratio ga je ulicom. Na kraju ga je ranio u nogu ispred zgrade te je pobjegao - ispričao nam je jedan sugrađanin.

Obojica su, kako saznajemo, odranije poznati sarajevskoj policiji. 

Avdić je u akciji Pik koju su pripadnici MUP-a KS-a izveli u septmbru 2011. uhapšen je zajedno sa Adnanom Dibraninom i Džanom Kosovac, kada je policija pretresom njihovih stanova pronašla skoro kilogram heroina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.