CRNA HRONIKA

Ljut zbog raskida udario pješaka, zapalio dva automobila i slao prijeteće poruke

Osumnjičen za četiri krivična djela

M.M.

12.2.2015

Prijedorska policija će, nakon kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnijeti izvještaj protiv Drage Miljuša (45) iz Bosanske Kostajnice zbog više počinjenih krivičnih djela.

Policija je, naime, radeći na rasvjetljavanju saobraćajne nesreće koja se dogodila u ovom gradu 5. januara, te paljevine dva automobila isti dan, došla do saznanja da je za oba slučaja odgovoran Miljuš.

Istragom je utvrđeno da je spornog dana, povrijeđen i ljut zbog raskida sa njegovom djevojkom R. V., rastrojen i iznerviran, te najvjerovatnije pod uticajem alkohola, skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je automobilom udario sugrađanina M. S.

S obzirom na to da je na mjestu nesreće bilo više očevidaca, Miljuš je stao, te povezao automobilom povrijeđenog, rekavši prisutnim građanima da će ga prevesti do bolnice. Međutim, on to nije učinio, nego je povrijeđenog izbacio u blizini njegove kuće.

Međutim, Miljuš se na tome nije zaustavio.

Naime, saznavši da njegova djevojka želi raskid jer namjerava napustiti BiH i odseliti se u Njemačku, te da su joj S. V. i N. D. pomogli da sredi papire za odlazak, isto veče zapalio je njihove automobile Mercedes i Opel Omega.

Vezani tekst: Izgorio zadnji dio Mercedesa i cijela Opel omega

Ni tu nije bio kraj Miljuševom ludovanju, nego je u periodu od 16. do 20. januara R. V. upućivao prijeteće poruke, znajući da je ona svjedok protiv njega u slučaju ove dvije paljevine.

Navodeći inicijale osumnjičenog, portparol CJB-a Prijedor Marija Matić nam je kazala da će policija protiv njega Tužilaštvu podnijeti izvještaje zbog krivičnih djela ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće, te ugrožavanje sigurnosti i izazivanje opće opasnosti.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.