CRNA HRONIKA

Šverceri droge i oružja idu iza brave?

Predložen pritvor uhapšenima u akciji “Marker 4”

M. Ke.

12.2.2015

Specijalno tužilaštvo RS predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora protiv petorice uhapšenih u akciji “Marker 4”, koji su osumnjičeni da su se bavili švercom oružja i droge, potvrdila je za Dnevni avaz portparol Specijalnog tužilaštva RS, Dragica Tojagić.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli prikriti ili uništiti dokaze, uticati na svjedoke, ponoviti krivično djelo i da bi njihovo puštanje na slobodu predstavljalo opasnost od narušavanja javnog reda i mira.

Pritvor je zatražen protiv Milorada Gligorevića, Bogdana Đukića, Davorina Maksimovića, Dragan Okolića i Željka Đakovića. Prijedlog pritvora upućen je banjalučkom Okružnom sudu koji će danas donijeti odluku o pritvoru.

Vezani tekst: AKCIJA MARKER 4 SIPA uhapsila pet osoba zbog organizovanog kriminala

Organizovana krimnalna grupa je uhapšena nakon što su osunjimeni prodali prikriveni istražiocima 15 kilograma eksploziva. Tokom pretresa sedam lokacija u opštinama Doboj, Šamac, Modriča i Kostajnica, pronađen je još kilogram eksploziva. Osim toga nađena je veća količina raznih pušaka, pištolja, detonatorskih kapisli i marihuane.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.