CRNA HRONIKA

Branimir udario po dršci noža koji je Slađan držao i ubio ga

Dosadašnji rezultati istrage ubistva u Derventi

M.M.

13.2.2015

Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj podnio je jučer Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj o počinjenom ubistvu protiv Branimira Gvozdenovića sa područja opštine Derventa, zbog osnova sumnje da je 19. januara ubio Slađana Jokanića iz Drijena kod Dervente.

Vezani tekst: Istraga ubistva kod Dervente: Tužilac naložio obdukciju tijela Slađana Jokanića

Vezani tekst: Slađan Jokanić na smrt izboden nožem

Kako navode iz policije, za Gvozdenovića, naime, postoji osnov sumnje da je kobne večeri oko 22 sata u kući Slađanovog rođaka Blagoja Jokanića u Drijenu zamahnuo rukom i udario  po dršci kuhinjskog noža koji je u tom momentu Slađan držao u desnoj ruci.

54be8d16-72ec-4ed8-8bb3-1733b0765237-derventa-drijen-mjesto-zlocina

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo (Foto: N. Simić)

Istragom je utvrđeno da se nož nalazio u visini ramena, sa vrhom okrenutim prema podu. Kada je Gvozdenović udario po nožu, njegovi vrh i sječivo su se zaboli u desnu stranu Slađanovog abdomena, koji je potom izašao iz kuće i uputio se prema obližnjoj kući. Vlasnik ga je, zajedno sa još jednim komšijom, prevezao do Doma zdravlja u Derventi.

Međutim, tokom prevoza sanitetskim vozilom do bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju, Jokanić je usljed zadobijenih povreda preminuo.

Podsjetimo, nakon ubistva se od mještana moglo čuti da su pored  Blagoja Jokanića u njegovoj kući, gdje se i dogodio nesretni slučaj, na druženju bili ubijeni Slađan, te Simeun Jokanić i Branimir Gvozdenović. 

54be8cf7-4e58-44af-8d32-172ab0765237-derventa-drijen-kuca-u-kojoj-se-dogodio-krvav-obracun

Svemu kumovao alkohol (Foto: N. Simić)

Prije okupljanja navodno su od Simeuna Jokanića kupili rakiju te nastavili druženje u kući.

Prema njihovim riječima,  Slađan je bio problematičan mladić i sklon piću, a i njegov rođak Simeun je, navodno, volio da popije i pravi probleme. 

Navodno je i Slađana policija privodila više puta, jer je bio sklon opijanju i pravljenju problema, te je, prema mišljenju mještana,  i ovom događaju najvjerovatnije kumovao alkohol. 

 

 

 

 

pored  Blagoja Jokanića u njegovoj kući, gdje se i dogodio nesrećni slučaj, na druženju je bio ubijeni mladić Slađan Jokanić, te Simeun Jokanić i Branimir Gvozdenović. 

Prije okupljanja navodno su od Simeuna Jokanića kupili rakiju te nastavili druženje u kući.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/159291/sladan-jokanic-na-smrt-izboden-nozem#sthash.Aa6Qj07A.dpuf

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.