CRNA HRONIKA

Uhapšeni u akciji Marker 4 ostaju iza rešetaka

Okružni sud Banja Luka prihvatio prijedlog Tužilaštva

M.M.

13.2.2015

Banjalučki Okružni sud odredio je danas jednomjesečni pritvor za petoricu uhapšenih u akciji "Marker 4", koji su osumnjičeni za krivična djela organizovanog  kriminala u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge, te nedozvoljenom proizvodnjom i prometom oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor je određen za Milorada Gligorevića, Željka Đakovića, Bogdana Đukića, Dragana Okolića i Davorina Maksimovića, a na prijedlog Specijalnog tužilaštvo RS-a, nakon sasluišanja osumnjičenih.

Vezani tekst: AKCIJA MARKER 4 SIPA uhapsila pet osoba zbog organizovanog kriminala

Vezani tekst: Pogledajte snimak privođenja uhapšenih u akciji Marker 4

Podsjetimo, njih petoricu su u utorak uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), koji su pretresli objekte na sedam lokacija na području Modriče, Bosanskog Šamca, Doboja i Bosanske Kostajnice.

Prilikom rada na ovom predmetu do sada su privremeno oduzeta četiri kilograma marihuane, 16 kilograma eksploziva (vojni i plastični), više vrsta eksplozivnih sredstava, veći broj municije različitog kalibra, 12 detonatorskih kapisli, dvije automatske puške, jedna poluautomatska puška, osam lovačkih pušaka, četiri pištolja i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Ovim rješenjem Suda, pritvor im može potrajati do 10. marta ili do nove odluke Suda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.