CRNA HRONIKA

BURAN SUBOTNJI DAN Ispred Predsjedništva BiH maloljetniku ukraden mobitel, u saobraćajnoj nesreći teško povrijeđena pješakinja

Izvještaj MUP-a KS

Autor:Fena

15.2.2015

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 15.20 sati na trotoaru ulice Zvornička bb, u blizini raskrsnice sa ulicom Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), došlo je do udara i obaranja na trotoar pješakinje N.M. (1956.) iz Sarajeva, od strane putničkog vozila N.N. marke (a po prikupljenim informacijama najvjerovatnije se radi automobilu marke Toyota tip RAV4, crne boje), nepoznatih registarskih oznaka, kojim je upravljao N.N. vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode sa vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške povrede zadobila je pješakinja N.M., kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo.

Razbojništvo ispred zgrade Predsjedništva BiH

Na tramvajskom stajalištu "Predsjedništvo", u ulici Maršala Tita bb, općina Centar Sarajevo, dvije N.N. osobe jučer su u 13.20 sati, uz verbalnu prijetnju upotrebe noža, izvršile krivično djelo razbojništvo, nad malodobnim K.R. iz Sarajeva, i otuđile mu mobilni telefon.

Policijski službenici Prve PU, PS Centar sinoć su u 21 sat uhapsili S.M. (1988) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Uhapšen je i N.E. (1992) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje, na štetu policijskih službenika PS Centar.

Žena uhapšena zbog upotrebe pištolja u tuči

Jedna žena uhapšena je zbog sumnje da je izazvala opću opasnost upotrebom vatrenog oružja.

Prema izvještaju MUP-a KS, na raskrsnici ulica Umihane Čuvidine i Ahmeta Ljubunčića, općina Ilidža, sinoć u 21.15 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom, a zatim i do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe.

U tuči je sa jedne strane učestvovao K.S. iz Ilidže, dok su sa druge strane učestvovali T. H. i R. I. iz Ilidže. Lake tjelesne povrede zadobio je K.S. kojem je ukazana ljekarska pomoć u KCU Sarajevu, dok povrijeđenih osoba od djelovanja vatrenog oružja nije bilo, kao ni pričinjene materijalne štete.

Policija je u 22 sati uhapsila žensku osobu R.I. (1961) iz Ilidže, zbog sumnje da je upotrebom vatrenog oružja, pištolja, počinila krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Vozačima policija uručila 375 prekršajna naloga

Policijski službenici su prilikom redovne mjere kontrole saobraćaja uručili 375 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 52 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 20 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i isključena dva neregistrovana vozila - saopćio je Odjel za odnose sa javnošću MUP KS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.