CRNA HRONIKA

Nakon ubistva kod Trnova: Jednomjesečni pritvor Almiru Kosi, ubici Sedina Kreme

Kantonalni sud u Sarajevu

A. Ka.

18.2.2015

15:20 - Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Kosi zbog ubistva Sedina Kreme, potvrdio nam je advokat osumnjičenog Omar Mehmedbašić

 

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu uputio je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu za određivanje jednomjesečnog pritvora Almiru Kosi (30) iz Trnova, koji je osumnjičen da je u ponedjeljak oko 20.05 sati u selu Dejčići kod Trnova nožem ubio Sedina Kremu (29) iz Sarajeva.

Ova informacija nam je potvrđena iz Službe za odnose sa javnošću Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

- Postupajući tužilac je saslušao osumnjičenog, kojem se na teret stavlja krivično djelo ubistvo. Prijedlog za pritvor je upućen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, te zbog činjenice da se za djelo za koje se tereti može izreći kazna zatvora od deset godina i više – kazali su nam iz Službe za odnose ja javnošću Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Podsjećamo, krvavom obračuna prisustvovala je i Aldijana Bajraktarević (20) iz Sarajeva, koja je, također, uhapšena. No, ona je saslušana u svojstvu svjedoka, nakon čega je puštena na slobodu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.