CRNA HRONIKA

U saboraćajnoj nezgodi kod Zvornika stradale majka i kćerka

Velika brzina odnijela dva života

Z. K.

20.2.2015

U saobraćajnoj nezgodi koja se desila u četvrtak oko 20 časova u mestu Karakaj na magistralnom putu Zvornik-Tuzla smrtno je stradala Slavojka Kostić (35) iz Boškovića, kod Zvornika, dok je njena šestogodišnja kćerka Milica sa teškim povredama prebačena u KBC Tuzla gdje je kasnije preminula.

U nezgodi su učestvovala vozila Golf 2, kojim je upravljao Dragan Kostić (42), koji je lakše povrijeđen i sa kojim su u autu bile još njegova supruga Slavojka i kćerka Milica, te ujak Stojan Stojkić (54), koji je zadržan na UKC Tuzla na liječenju i autmobil Golf 4 kojim je upravljao Helmedin Muratović iz Križevića kod Zvornika i njegov suvozač Muhamed Karić (18) koji je takođe povrijeđen. Do nezgode je došlo kada se automobil Golf 4 zakucao u zadnji dio automnobila Golf 2 koji je skretao sa magistralnog puta. Glavni razlog nezgode je neprilagođena brzina uslovima puta.

golf-1

Kostići su bili u posjeti kod rođaka u selu Jardan te su prilikom povratka na putu prema Boškovićima povezli ujaka Stanka Stojkića, a nezgoda se dogodila prilikom skretanja pred njegovu zgradu u naselju Karakaj. Prema priči očevidaca nakon jakog udara okupilo se desetak ljudi da pomognu povrijeđenima.

- Nesretnu Slavojku smo izvukli kroz prednju šoferšajbnu i ona nije davala nikakve znake života. Na isti način smo izvukli i malu Milicu koja je bila oblivena krvlju i bila je živa. Hitna pomoć je veoma brzo stigla i odvezla je. Da su samo koji sekund ranije skrenuli vjerovatno ne bi došlo do nezgode  - rekao nam je jedan od stanara zgrade u blizini koje se desila nezgoda.

Dragan Kostić ima još dvoje djece, šesnaestogodišnju kćerku Zoranu koja je drugi razred srenje škole i četrnaestogodišnjeg sina Zorana koji ide u osnovnu školu. Njegova supruga Slavica je u Zvornik došla iz Kladnja, a zajedno su živjeli u porodičnoj kući u Boškovićima sa Draganovim roditeljima, bakom Zrenom i djedom Dragomirom.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.