CRNA HRONIKA

Uhapšeni maloljetnici iz Laktaša koji su krali nakit i golfove

Imaju krivičnih djela skoro koliko i godina

Autor:Ml. D.

20.2.2015

Dvojica maloljetnika iz Laktaša uhapšena su nakon što je utvrđeno da su u posljednjih nekoliko dana počinili najmanje tri krivična djela.

Policija je do njihovih imena došla tokom kriminalističke obrade devetnaestogodišnjeg Nikole Gajića, koji je uhapšen nakon što je u srijedu uvečer, oko 18.30 sati, oteo mobilni telefon od jednog desetogodišnjaka. Gajić je tokom kriminalističke obrade priznao djelo a policija je iz njegove izjave dobila i više nego što su se nadali. Naime, u ovom razbojništvu, kako je utvrđeno, učestvovali su i dva maloljetnika, jedan star petnaest a drugi šesnaest godina.

Šesnaestogodišnjak je osumnjičen da je 13. februara u mjestu Jablan, opština Laktaši, došao do jedne porodične kuće i iskoristio nepažnju vlasnika te ukrao automobil golf. Uz pomoć ključa je stavio vozilo u pogon te pobjegao a vozilo je nađeno i vraćeno vlasniku. Šteta nanesena vlasniku je procjenjena na oko 1.000 maraka.

On se sumnjiči i da je, zajedno sa petnaestogodišnjakom, u noći 13. na 14. februar provalio u jednu kuću u Jablanu. Iz kuće su mladići ukrali mobilni telefon, zlatni nakit i hranu a sve zajedno vrijedno oko 700 maraka.

Kako se nezvanično saznaje, ovi maloljetnici su od ranije dobro poznati policiji po više krivičnih djela. Radi se o tome da su ranije hapšeni zbog otimanja torbica ženama te krađi nekoliko golfova.

Policija je u skladu sa zakonom o maloljetnicima u krivičnom postupku obavila kriminalističku obradu te će sve ostale aktivnosti preduzimati u skladu sa propisima predviđenim za rad sa maloljetnim osobama.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.