CRNA HRONIKA

ODŽAK Policajce nazivao marvom i pocijepao im uniforme

Incident završio hapšenjem 56-godišnjaka

Ta.T.

20.2.2015

Prekjučer se u Odžaku dogodio neobičan incident  kojeg je izazvao 56-godišnji N. D. iz tog grada.

On je za kratko vrijeme dva puta verbalno napao dvočlanu policijsku patrolu, a policajcima je oštetio i službene uniforme nakon čega je uhapšen i pritvoren.

- Policajci su postupali po nalogu te su kod N .D. u Odžaku doživjeli neugodnosti. Prvo im se oko 15,40 sati obratio pogrdnim riječima, nazvavši ih fukarama i tjerajući ih iz dvorišta. Nakon što su oni postupili po daljim smjernicama, on je stao ispred službenog automobila i zaustavio ga. Onemogućio im je da nastave vožnju, te se naslonio na policijski automobil. Odbio se udaljiti od vozila te odbio naredbu policajaca dok su ga pokušali udaljiti. Potom je iskoristio pogodan trenutak i uskočio u automobil na mjesto vozača. Počeo je lupati po unutrašnjosti vozila. Zbog bojazni da će oštetiti automobil ili ga neovlašteno upotrijebiti policajci su ga savladali. U tom naguravanju pocijepao im je dijelove uniformi,a oštećen je i prsluk osobe koja je lišena slobode - kažu izvori iz policije.

Nakon što je uhapšen, službenim automobilom je prevezen u zgradu lokalne policije u kojoj je ponovo vrijeđao pripadnike policije nazivajući ih marvom.

-O incidentu smo obavijestili dežurnog tužitelja Posavskog kantonalnog tužiteljstva i protiv N. D. ćemo podnijeti izvještaj o izvršenom krivičnom djelu sprečavanja ovlaštenih službenih osoba u vršenju službenih radnji - kazao nam je isti izvor.

Osim krivičnog gonjenja zbog vrijeđanja policije on će odgovarati i prekršajno.

Uviđaj na mjestu incidenta uradili su pripadnici odžačke Policijske uprave, a inspektori su snimili oštećene dijelove policijskih uniformi i oštećenog prsluka osobe koja se sumnjiči za izazivanje incidenta.

 

 

 

          

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.