CRNA HRONIKA

Teška saobraćajna nesreća u Tuzli, povrijeđen pješak

Kod glavne autobuske stanice

M. Ahmedić

23.2.2015

Kod glavne autobuske stanice u Tuzli danas se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen pješak inicijala B.L.

Prema nezvaničnim informacijama, pješak je pokušao preko pješačkog prelaza preći ulicu, usljed čega je na njega naletio automobil koji ga je udario i odbacio nekoliko metara.

Na mjesto nesreće stigla je Služba hitne medicinske pomoći Tuzla, koja je povrjeđenog odvezla u Univerzitetki klinički centar Tuzla, gdje mu je ukazana medicinska pomoć.

nesreca-kod-autobuske-stanice01

Foto: A. Bajrić

- Pacijent inicijala B.L. danas je hospitalizovan na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla. Samostalno je disao, bio je svjestan i komunikativan, ali detaljne pretrage će utvrditi težinu njegovih povreda. Ne znamo kako će se njegovo stanje dalje odvijati. Sutra ćemo imati više informacija - kazala je Ersija Arščerić-Mujedinović, portparolka UKC-a Tuzla.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kazali su da za sada o ovom nemilom događaju nemaju nikakvih informacija, jer je istraga u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.