CRNA HRONIKA

Bankar se skrivao u Sarajevu, nije poznato gdje je novac

"Avaz" otkriva: Policiji se predao službenik IK banke Zenica

A. Dž.

27.2.2015

Midhat Karalić, bivši uposlenik Investiciono-komercijalne banke Zenica (IKB), koji je krajem prošle godine prevario svoje sugrađane za više od 200.000 KM, predao se kasno preksinoć zeničkoj policiji, saznaje "Avaz". Karalić se, saznajemo iz istog izvora, skrivao u Sarajevu, a tokom svog pristupanja u Policijsku upravu Zenica sa sobom nije imao novac koji je proteklih mjeseci otuđio od klijenata, svojih sugrađana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK vodi istragu o 24 prijave građana protiv Karalića i otuđenom iznosu od 200.000 KM, ali se banci javilo još 16 građana, koji tvrde da su i oni prevareni. Nakon što su ga jučer saslušali službenici Odsjeka za privredni kriminalitet i korupciju, Karalić će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Ovaj 45-godišnji samac tokom 2014. godine, u svojstvu voditelja računa fizičkih osoba u Sektoru poslova sa stanovništvom IKB-a, prevario je nekoliko kolega iz firme i dvadesetak klijenata, kojima je uzeo novac, a nije ga predao na račun u banci. Sebi ili trećim osobama izdavao je punomoći i kartice vezane uz račune klijenata, ali je i zloupotrijebio povjerenje kolega, kojima je, pod izgovorom da su klijenti "bolesni" ili da se "nalaze ispred zgrade", i podizao novčane iznose s računa klijenata.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.